TALARE

Zeid Andersson

Zeid Andersson är rolig. Sällsynt rolig …

Yvonne Skattberg

Yvonne Skattberg gjorde en helomvändning…

Ulrika Sedell

Ulrika Sedell är beteendevetare, entrepr…

Ulf Löwenhav

Beteendeekonomen som skakar om ditt medv…

Ulf Henricsson

Ledarskap med Ulf Henricsson Att vara c…

Tone Bekkestad

Nu jäklar är det dags! Efter ett decenn…

Tommy Adolfsson

Sveriges ende snäckblåsare är trumpetar…

Tomas Bacoccoli

Musik i marknadsföring med Tomas Bacocco…

Tina Thörner

Tina Thörner fyller sina föreläsning…

Thomas Lundqvist

Thomas Lundqvist är föreläsaren som kan …

Thomas Fogdö

Thomas Fogdö föreläser om motivation, må…

Susanne Pettersson

Susanne Pettersson lockar systematiskt f…

Susanne Giraud

Följ med på en resa genom 20-talets Euro…

Stellan Nordahl

Stellan Nordahl föreläser om inställning…

Steffo Törnquist

Steffo Törnquist – livsnjutare på plats!…

Stefan Saidac

Genom sitt personliga och närvarande sät…

Stefan Görwik

Stefan Görwik, en av Sveriges mest inspi…

Stefan Engeseth

Stefan Engeseth är konsult, författare, …

Staffan Ehde

Inte Bättre men Annorlunda - Kreativitet…

Sophia Sundberg

Nätverka BÖR man - men hur GÖR man? …

Sofia Norberg

Ledarskap i praktiken är huvudämnet. …

Sir Richard Branson

Sir Richard Branson är grundare och VD f…

Sigge Eklund

Internetentreprenören Sigge Eklund -spru…

Sarah McPhee

Ledarskapet i takt med samhället och män…

Richard Rejsjö

Richard Rejsjö är utbildad socionom och …

Renata Chlumska

Renata Chlumska säger sällan nej till ny…

Rami Shaaban

Fotbollsprofilen Rami Shaaban Rami Shaa…

Pia Sundhage

Pia Sundhage är en Sveriges mest efterfr…

Petra Mede

Mer självkänsla än du kan hantera Pet…

Peter Wahlqvist

Peter Wahlqvist rockar kulturens budskap…

Peter Österberg

Peter Österberg är doktor i psykologi på…

Per Lange

Humor och konkreta tips med Per Lange D…

Per Furumo

Världens bästa retorik, världens bästa p…

Patrik Andersson

Patrik Andersson – samhällsbyggaren När…

Pasi Salonen

Livsinspiratören Pasi Salonen lär dig at…

Pär Johansson

Ingenting är omöjligt - om man bara våga…

Pär Holmgren

Vart är vädret på väg? Varför blev som d…

Paolo Roberto

Paolo Roberto är en av Sveriges mest bok…

Olof Röhlander

Olof Röhlander är Licensierad Mental Trä…

Ola Skinnarmo

Boka Ola Skinnarmo som föredragshållare!…

Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou är journalist, programledare, författare, föreläsare & moderator

Alexandra Pascalidou föddes i en rumänsk tvättstuga av grekiska föräldrar, växte upp i en utarmad grekisk bergsby med sin mormor Sofia som varken kunde skriva eller läsa och flyttade som sexåring till paradiset Rinkeby. Som kvinna med invandrarbakgrund, ett arbetarklassbarn som växte upp med en ensamstående mamma i Sveriges fattigaste förort, har Alexandra Pascalidou gjort en lång resa. Av egen kraft.

Föreläsningar med Alexandra Pascalidou

Alexandra Pascalidou har föreläst i mer än 25 år. Från antirasistiska brandtal i Europarådet i Strasbourg till nationaldagstal på Skansen, Valborgstal i SVT och mångfaldsföreläsningar på University of North Carolina och Aten. Alexandra Pascalidou har varit Sommarpratare i radion, turnerat i skolor, föreläst för näringsliv, organisationer och universitet. Hon har talat för kungligheter, statsministrar, hemlösa och hårfrisörskor. Ingen lämnar Alexandras föreläsningar oberörd. Med en fantastisk förmåga att förföra sina lyssnare med sina inspirerande och omvälvande berättelser från sina resor i världen, från sin klassresa och de magiska möten hon upplevt. Varenda föreläsning är ny, skräddarsydd för ändamålet.

Bli Ditt bästa jag! Våga vara den du innerst inne är. Alexandra Pascalidou har gjort en lång resa från den rumänska tvättstuga hon föddes i av grekiska föräldrar via den grekiska diktaturen till uppväxten i Sveriges fattigaste förort, Rinkeby. Ett liv fyllt av utmaningar, motgångar och framgångar. Att vägra le och lägga huvudet på sned eller tiga på beställning har sitt pris. Nu lär Alexandra Pascalidou ut klassresenärens knep och konsten att förvandla nackdelar till fördelar.

”Jag hade alla nackdelar som krävdes för att bli framgångsrik – arbetarklass, fattig förortsunge, skilsmässobarn, flicka, invandrare. Om jag låtit någon annan skriva mitt livsmanus hade det garanterat gått åt helvete. Nu blev jag min egen manusförfattare och regisserade det liv jag vill leva.”

Femtio nyanser av kvinnoförtryck. Manliga myter, kvinnliga kattfajter och konsten att klättra utan kattklor. En resa i genusperspektivens mikro- och makrokosmos. Från mediala mansklubbar, stereotypa strypsnaror och misogyna maktstrukturer till retoriska rosetter som knyter kvinnan till spisen eller sänggaveln. Alexandra Pascalidou tar oss med på en personlig och politisk resa genom jämställdhetskampens framgångar och fallgropar. Föreläsningen landar i tio tips och tricks för kvinnor som vill erövra världen.

Retorik för maktlösa. Språk är makt. Ta makten! Fånga orden. Vässa dina vapen. Rusta dig rätt. Om retorik är rena grekiskan för er kan Alexandra hjälpa till att knäcka koderna. Konsten att övertyga är en gammal grekisk konstart som Alexandra har praktiserat i tv, radio, föreläsningar, artiklar och krönikor. I SVT var hon programledare för ”Som sagt – ett program om språket” som handlade om bl.a. retorikens regler. De senaste tjugo åren har Alexandra Pascalidou föreläst i Sverige, Europa och USA. Alexandra Pascalidou har invigt universitet och utställningar, Alexandra Pascalidou har lett manifestationer, Alexandra Pascalidou har varit Sommarvärd i Sveriges Radio och hållit högtidstal på Nationaldagar och Valborgstal i SVT. Alexandras retorikföreläsningar innehåller konkreta tricks och framgångsfinter.

Mångkulturens myspys och misslyckanden. Om integrationens illusioner, segregationens söndring och assimilationens assymetrier. Om identitet och gemenskap i en mångkulturell tillvaro. Om demokratins utmaningar och nationalistiskt nys. Vi & Dom – babbar, blattar och blonda drömmar. En föreläsning som sår frön av förståelse och flexibilitet, som blottlägger fördomar och salta sanningar.

Varför tar alla guldfiskar slut i mitten på mars? Om mångfaldens luster, laster och lönsamhet. Om kosmopoliter, polyglotter, nysvenskar, bindestrecksbrudar och globaliseringsgubbar som kan få din business att blomma. Om diskrimineringens kostnader och rasismens rivmärken. Här får vi konkreta exempel på hur mångfalden kan öka lönsamheten och skapa klirr i kassan.

Grekland – ett land i fritt fall. Vad är det för fel på grekerna? Hur kunde civilisationens vagga bli Europas akilleshäl? Hur kunde demokratins födelseland bli dess dödsbädd? Vem öppnade Pandoras ask? Hör Alexandra Pascalidou som studerat politisk sociologi på grekiskt universitet, presenterat OS i Aten i SVT och arbetat som programledare, redaktionschef och producent i grekisk TV och skrivit ”Min stora feta grekiska kokbok” (Bonnier Fakta) sätta kniven i krisen som fått hennes hemland på fall.

Från betongens barfotahopp till OS. Alexandra berättar om sin idrottsresa. Om mångfaldens medaljer och idrottens samhällsstyrkor. Alexandra pratar om den rättvisemärkta idrottens integrationstalanger och hur vi skapar ett samhälle som lånar sportens värld och värderingar.

Alexandra Pascalidou är gammal elitgymnast från Brommagymnasterna, baskettränare i Akropol, yogaälskare och har Muhammed Ali som husgud. Alexandra Pascalidou drömde om att få tävla i OS men kom dit som programledare för SVT. Alexandra Pascalidou har intervjuat Maradona och drivit kampsportklubb med Latin Kings. Alexandra Pascalidou har tävlat i Let’s Dance, ordnar Boot Camps och Yoga Retreats som hon själv drömt om. Numera tränar Alexandra Pascalidou mindre än hon skulle önska och behöva.

Alexandra Pascalidou väver in klass, genus och etnicitet i en resa i idrottens fotspår som spänner från Zlatan till blodiga boxningsmatcher. Hur kan vi bli starkare genom att simma motsröms och bli vinnare när vi är uträknade?

Kreativitet – Innovation – Entreprenörskap. Alexandra Pascalidou tar oss med på en resa genom fördelarna och fallgroparna med att bli sin egen och förverkliga företagsidéer. Alexandra Pascalidou ger oss sina sex S för Succé och inspirerar till stordåd.

Min stora feta grekiska kokkonst. Om mat, människor, minnen, makrobiotik och myter kring middagsbordet.

Alexandra Pascalidou arbetar gärna som moderator, konferencier, programledare, debattledare eller intervjuare

Alexandra Pascalidou är professionell, påläst, analytisk och entusiasmerande blir det inte en trist minut. Alexandra Pascalidou inspirerar med sina omvärldsanalyser, ställer de svåra frågorna med finess, rör vid de ömma punkterna med elegans och sprider värmande skratt.

Alexandra Pascalidou kan arbeta på svenska, grekiska, engelska och kommunicera på franska, spanska, rumänska, italienska, norska och danska. Alexandra Pascalidou har studerat och arbetat i Grekland i flera år och tillbringat längre perioder i Latinamerika, Thailand, NYC och Los Angeles. Hennes kontaktnät sträcker sig över världen – från Singapore till San Fransisco och Santiago.

Alexandra Pascalidou guidar gärna i Grekland och ordnar konferenser, kurser eller gruppresor.

Alexandra Pascalidou har förutom TV-sända galor och debatter även presenterat White Guide Galan på Grand Hotel, ABBs och IBMs Framtidsdagar, ICA-galan men också svårare uppdrag som den stora manifestationen för Brandkatastrofens Offer på Scandinavium i Göteborg. På Eurovision 2013 i Malmö modererade Alexandra presskonferenserna och gjorde vinnarintervjun på Euroclub.

Alexandra Pascalidou är gärna med och arbetar långsiktigt med kunderna, medverkar i idéprocesser för att skapa den bästa konferensen.

För mer information eller bokning av Alexandra Pascalidou som föreläsare eller moderator, vänligen ring 08-22 20 10 eller fyll i en intresseanmälan

© Foto Pavlos Efthimiou

MACE SPEAKERS - SKOLGATAN 5, 649 30 SPARREHOLM - 0157-30025 - INFO@MACESPEAKERS.SE

Logga in