ld-2016-liggande

Välkommen till årets viktigaste ledarskapsdag i stockholm

16 november på Grand Hôtel

Ledarskapsdagarna Stockholm är höstens hetaste ledarskapsdag på Grand Hôtel den 16 nov 2016

Föreläsarna | köp biljetter | program

stockholm | göteborg

Lyssna på Sveriges mest framstående ledare och experter, lär av deras erfarenheter, ta del av de bästa verktygen och få ny inspiration. 

Vart är vi på väg i denna tid av förändring? Hur får jag som ledare ihop en vanlig arbetsdag som leder till verksamhet mitt i alla förändringar och förbättringar när jag redan nu drunknar i göromål och övertid?

Idag ska chefen inte bara hålla ihop företagsramen utan också stärka värderingsgrunden och bibehålla stabiliteten i samspel med miljö- och jämställdhetsmålen och samtidigt rekrytera och behålla kompetenskapitalet. Under tiden ska ekonomin blomstra, gemenskapen spira och effektivitetens lampa lysa. Övermäktigt är bara förnamnet!

I vilken ände ska vi chefer börja för att upptäcka och bygga nya bitar i ett allt mer krävande ledarskapspussel?

Lyssna på de erfarna, se lösningarna som håller in i framtiden och möt utmaningen rustad!

Ladda ner PDF broschyr med höstens kunskapsseminarierframsida2016

2016-11-16 08:00:00
2016-11-16 17:00:00
Europe/Stockholm
Ledarskapsdagarna Stockholm
Höstens hetaste ledarskapsdag
Grand Hôtel – Stockholm
Mace Speakers
info@macespeakers.se

Pris

Boka idag för endast 6.495 kr per person. Detta evenemang kommer att sälja slut och har begränsat antal platser.
I priset ingår frukost, för- och eftermiddagskaffe, tilltugg, förfriskningar, lunch, överraskningar, utlottning av fina priser, mingel, champagne, After Work och en utbildningsshow långt utöver det vanliga.

Grupprabatter

Anmäl 5-9 deltagare och få 500 kr rabatt per person. Anmäl 10-19 deltagare och få 700 kr rabatt per person. Anmäl över 20 deltagare och få 1000 kr rabatt per person.

biljetter

ledarskapsdag stockholm

Evenemanget har redan varit

föreläsare

Leif GW Persson

LEDARSKAP INOM POLISEN OCH LEDARSKAP BLAND GROVT KRIMINELLA

Exklusiv intervju med Leif GW Persson, Professor emeritus i kriminologi vid Rikspolisstyrelsen och författare. Mest känd för sina deckare, framträdanden i TV och tidningar.

FREDRIK REINFELDT

FÖRÄNDRINGAR I SVERIGE, EUROPA OCH VÄRLDEN

Hur påverkas vi av förändringar i Sverige, Europa och världen? Hur ska vi anpassa och förnya oss? Vilken typ av ledarskap och vilka erfarenheter är viktiga för att hantera ständig förändring?Fredrik Reinfeldt har omfattande erfarenhet av ledarskap som statsminister och regeringschef i åtta år. Därtill har han varit partiordförande i drygt elva år och avslutande ordförande i EU under åren med roterande ordförandeskap. Han var Sveriges statsminister 2006-2014 och partiledare för Moderaterna 2003-2015. Under hans ledning skapades de Nya Moderaterna och det borgerliga samarbetet i Alliansen.

KATARINA GOSPIC

DEN BESLUTSFATTANDE HJÄRNAN

Vi är resultatet av vårt beslutsfattande. Trots detta har de flesta av oss bättre koll på hur vår smartphone fungerar än vår egen hjärna. Varför är det så svårt att besluta sig för att pusha sig själv och att våga anta nya utmaningar som dagens samhälle kräver? Med fördjupad kunskap om hur hjärnan fungerar kan vi bättre förstå varför vi reagerar som vi gör och hur vi fattar våra beslut. Hur gör vi för att utveckla och motivera oss själva och vår omgivning? Katarina Gospic avslöjar den beslutsfattande hjärnans hemligheter och ger tips om hur du kan fatta beslut som leder dig mot dina mål! Katarina Gospic är utbildad läkare (M.D.), forskare (Ph.D.) och fysiolog (M.Sc.) från Karolinska Institutet.

HELENA BERGSTRÖM

OM SITT LEDARSKAP

Exklusiv intervju med Helena Bergström, skådespelare och regissör. Hon har ett mantra som inte är så dumt: ”Du klarar allt om du vill”. Efter 25 år på scen och ett 30-tal filmhuvudroller gick Helena för tio år sedan in i en helt ny roll – kanske den svåraste någonsin – chefsrollen. Helena samtalar med Malou om makt, beslutsfattande, utsattheten som chef och lyckan att som regissör få arbeta med helheten. Välkommen in bakom kulisserna i teaterns och filmens värld.

BJÖRN ROSENGREN

VAD KAN NÄRINGSLIVET LÄRA AV POLITIKEN?

Avståndet mellan näringslivets och politikens ledare är ofta stort. Björn Rosengren är en av få svenska ledare som rört sig mellan bägge världarna. Med mer än 30 års yrkeserfarenhet berättar Björn om vad som skiljer och förenar den politiska ledarrollen och den i företagsvärlden. Och vad dagens företagsledare kan lära sig av det politiska ledarskapet.Björn Rosengren har arbetat på toppnivå inom både fackföreningsrörelsen, som chef för TCO, inom statsförvaltningen, som landshövding i Norrbotten (1995-98) och inom politiken som näringsminister med ansvar för arbetsmarknad, kommunikation, energi, regionalpolitik, de statliga bolagen samt IT-frågor. Sedan 2002 arbetar han i näringslivet som rådgivare samt som egen entreprenör och medlem i ett antal styrelser. Företagandet i relation till samhällskontexten är ett av Björns specialistområden.

Annika Winsth

Världen efter valet i USA och centralbanker vid vägs ände. Hur väl står sig svensk ekonomi?

Exklusiv intervju med Anna Winsth, Nordeas Chefekonom.

AZITA SHARIATI

ETT INKLUDERANDE OCH TYDLIGT LEDARSKAP

Exklusiv intervju med Azita Shariati, Vd Sodexo. Hon utsågs till näringslivets superkommunikatör 2016 av Resumé och näringslivets mäktigaste kvinna 2015 av Veckan Affärer. Sodexo erbjuder tjänster inom service-sektorn och har 8000 anställda i Sverige. Hon började 1998 som restaurangchef och har därefter haft flera ledande befattningar innan hon 2014 blev VD. Azita kommer att ge sina bästa tips på hur du som chef och ledare säkrar en god karriärutveckling och skapar ett inkluderande ledarskap med tydliga målbilder och förväntningar så att dina medarbetare blir mer motiverade och presterar bättre.

MARIA RANKKA

UPPDRAG FÖRÄNDRING

Exklusiv intervju med Vd Stockholms Handelskammare.Världen omkring oss förändras hela tiden. Också företag och organisationer bör ha förändring som en ständigt pågående del av sin verksamhet. Det går inte att lyckas som ledare om man inte förstår behovet av kontinuerlig förnyelse och förändring.

moderator

Malou Von Sivers

moderator

Malou von Sivers är programledare, producent och vinnare av Stora Journalistpriset 2014. Hon startade Elle i Sverige, var en av dem som startade TV4, hon startade Nyhetsmorgon, Malou möter och talkshowen Malou Efter Tio. Hon har lett flera valdebatter i TV4, partiledarintervjuer och exklusiva intervjuer med några av världens kändaste personer. 2007 var hon med i Let’s Dance och 2014 tilldelades hon Lucas Bonniers Stora Journalistpris med motiveringen ”För hon aldrig slår sig till ro i soffan”.

underhållning

SIMON MATSUYAMA

DJ

Har varit Resident DJ på Berns, Hotellet, Solidaritet i Stockholm och klubben Amber i Zürich. Som Resident hjälper Simon klubben att komma igång i startskedet för att sätta en bra och tydlig musik profil som skapar god stämning som tilltalar den satta målgruppen.Sedan 2007 har Simon samarbetat med Sveriges bästa bröllopskoordinatorer och event managers för att skapa oförglömliga dagar & kvällar för både stora och små företag, sällskap och brudpar. Simons musikaliska styrka är att han når bredden utan att tappa kred. Med hög socialkompetens, en stor lekfullhet och noggrannhet kombinerat med teknik nörderi som alltid ligger i framkant, skapar Simon Matsuyama oförglömliga events man inte glömmer bort.Han har också varit musikansvarig på stora festivaler och internationella konferenser där man låtit Simon flyga till de 5 största världsdelarna för att sköta de stora eventen med över 10.000 besökare per tillfälle.Vi är glada att han är med oss i år. Vi ger er, Simon Matsuyama!

Emma Essinger

Saxofonist

”Emma Essinger är Sveriges bäst bevarade hemlighet.” -Navid Modiri (P3Profil, musiker, föreläsare & vinnare av aftonbladets Stora bloggpriset 2010). Hon har spelat sig fram från Skånes våtmarker hela vägen till LA och Warren Cuccurullo (Frank Zappa, Missing Persons, Duran Duran) via Stockholms musikscen och TV-program som Hasselhoff – en svensk talkshow. Saxofonen brinner som om Jimi Hendrix hällt bensin i den istället för över sin gitarr.

biljetter

ledarskapsdag stockholm

Evenemanget har redan varit

program

08.00 – 08.50

REGISTRERING

09.00 – 09.05

MALOU VON SIVERSVälkomnande

09.05 – 09.55

BJÖRN ROSENGRENVad kan näringslivet lära av politiken?

09.55 – 10.20

HELENA BERGSTRÖMOm sitt ledarskapEXKLUSIV INTERVJU MED SKÅDESPELARE OCH REGISSÖR

10.20 – 10.50

KAFFE, TILLTUGG, MINGEL

10.50 – 11.35

KATARINA GOSPICDen beslutsfattande hjärnan!

11.35 – 12.00

MARIA RANKKAUppdrag förändringEXKLUSIV INTERVJU MED VD STOCKHOLMS HANDELSKAMMARE

12.00 – 13.00

LUNCH

13.00 – 13.30

LEIF GW PERSSONLedarskap inom polisen och ledarskap bland grovt kriminellaEXKLUSIV INTERVJU MED PROFESSOR EMERITUS I KRIMINOLOGI VID RIKSPOLISSTYRELSEN

13.30 – 14.00

AZITA SHARIATIVärdebaserat ledarskapEXKLUSIV INTERVJU MED VD SODEXO, NÄRINGSLIVETS MÄKTIGASTE KVINNA OCH SUPERKOMMUNIKATÖR

14.00 – 14.30

KAFFE, TILLTUGG, MINGEL

14.30 – 15.00

ANNIKA WINSTHVärlden efter valet i USA och centralbanker vid vägs ände. Hur väl står sig svensk ekonomi?EXKLUSIV INTERVJU MED NORDEAS CHEFEKONOM

15.00 – 16.00

FREDRIK REINFELDTOm förändringar i Sverige, Europe och världen

16.00 – 17.00

AFTER WORKmed champagne och underhållning

LEDARSKAPSDAGEN BJUDER PÅ VERKTYG FÖR ATT NÅ RESULTAT

I denna nutid är det dags för nya utmaningar och nydanande tankegångar!

På gungbrädan väger ekonomi, effektivitet och fokusering mot fungerande familjeliv i harmoni med interaktiva individuella arbetsmetoder. Mitt emellan vilar bärigheten och värderingsklimatet i samspel med karriär- och verksamhetsmålen.

Nu är det hög tid att lyfta blicken och hitta verktygen för att bibehålla den inre kraften, er kompetenstillgång!

Hur kan vi effektivisera, fokusera och kompetensåtervinna?
Ta ledningen i att underhålla de viktiga beståndsdelar som de anställda bidrar till. Visa ansiktet klart och sant för att vara attraktiv på rekryteringens marker. Ligg i framkanten av framtidens rekrytering. Bibehåll kompetenskapitalet stabilt genom nytänkande utveckling. Hitta redskapen på ledarskapsdagarna för att fånga den nya generationens färska kunnande och arbetsformer!

Låt verksamheten hitta nya tidsvägar där ert kompetenskapital finner bärighet för balans mellan arbets- och familjeliv! Uppgradera ert tänkande och er företagskultur till en rådande, färsk och nutida era där den anställde är med och bidrar till en verksamhet som är utvecklad och aktuell!

Finn redskapen under ledarskapsdagarna!

Fresta och kittla era system för att utveckla och behålla er nytänkandeanda!

Några röster

”Stort TACK för en mycket inspirerande och energigivande dag! Klart över mina förväntningar och bättre än andra liknande arrangemang.”JAN LERNER, LERNER MANAGEMENT AB "Bra blandning av talare och teman. Hög kvalitet rakt igenom – ingen som inte höll måttet.”MAGNUS NYLANDER, VROOM STOCKHOLM AB Toppenföreläsare, toppenmat/tilltugg, toppendj, toppenlokal!”ULRIKA ELLGAARD HANSSON, BANCTEC AB ”Jag och hela teamet från Norse Hotels fann denna dag mycket inspirerande och upplyftande.”MALIN WIDMARC NILSSON, NORSE HOTELS SCANDINAVIA AB ”Suveränt upplägg och med en bra mix av talare som alla berörde. Mkt bra arrangerat i pauserna när alla skulle fika/äta etc.”ANN-CATRIN GUSTAFSON, SPECIALPEDAGOGISKA SKOLMYNDIGHETEN ”SUPER!!”CAROLINE TYSKLIND, DANDERYDS KOMMUN ”Mycket givande och inspirerande”CARIN JAKOBSON, STILLE ”Mkt bra upplägg och möten med nya människor”MARIE NILSSON, STADSBYGGNADSKONTORET ”Jag blev väldigt inspirerad av dagens föreläsare.”ANNE LENNEFALK, TELIA ”Toppenprogram”ANNELI OLIN, ACCENTURE AB

Ledarskapsdagarna Stockholm är fullt avdragbar och redovisas på 5810 Avgifter för kurser mm och 1671 Moms: Avdragsgill ingående moms. Syfte skall alltid anges och kan t.ex. vara ”Ledarskapsdagen syftar till att motivera deltagarna till att uppnå bättre resultat på arbetsplatsen men också i sina privatliv”.

Anmälan är bindande och om du blir förhindrad att komma kan du kostnadsfritt överlåta platsen till någon annan. För fullständiga villkor klicka här.

klicka här om ni vill ni vara utställare på årets hetaste ledarskapsdag i Stockholm

För ytterligare information och svar på frågor vänligen mejla info@macespeakers.se eller ring 08-22 20 10

PARTNERS

MACE SPEAKERS - SKOLGATAN 5, 649 30 SPARREHOLM - 0157-30025 - INFO@MACESPEAKERS.SE

Logga in