Välkommen till vårens viktigaste ledarskapsdag i Stockholm

30 maj 2018 på Grand Hôtel

Föreläsare | Program | Köp biljetter

Lyssna på Sveriges mest framstående ledare och experter, lär av deras erfarenheter, ta del av de bästa verktygen och få ny inspiration. 

Vart är vi på väg i denna tid av förändring? Hur får jag som ledare ihop en vanlig arbetsdag som leder till verksamhet mitt i alla förändringar och förbättringar när jag redan nu drunknar i göromål och övertid?

Idag ska chefen inte bara hålla ihop företagsramen utan också stärka värderingsgrunden och bibehålla stabiliteten i samspel med miljö- och jämställdhetsmålen och samtidigt rekrytera och behålla kompetenskapitalet. Under tiden ska ekonomin blomstra, gemenskapen spira och effektivitetens lampa lysa. Övermäktigt är bara förnamnet!

I vilken ände ska vi chefer börja för att upptäcka och bygga nya bitar i ett allt mer krävande ledarskapspussel?

Lyssna på de erfarna, se lösningarna som håller in i framtiden och möt utmaningen rustad!

2018-05-30 08:00:00 2018-05-30 17:00:00 Europe/Stockholm LedarskapsDagarna Stockholm Välkommen till vårenst viktigaste ledarskapsdag. Grand Hôtel – Stockholm Mace Speakers Sverige AB info@macespeakers.se

Pris

Boka idag för endast 6.995 kr per person. Detta evenemang kommer att sälja slut och har begränsat antal platser.
I priset ingår frukost, för- och eftermiddagskaffe, tilltugg, förfriskningar, lunch, överraskningar, utlottning av fina priser, mingel, champagne, After Work och en utbildningsshow långt utöver det vanliga.

Grupprabatter

Anmäl 5-9 deltagare och få 500 kr rabatt per person. Anmäl 10-19 deltagare och få 700 kr rabatt per person. Anmäl över 20 deltagare och få 1000 kr rabatt per person.

föreläsare

Cilla Benkö, VD Sveriges Radio

Vad utmärker ett bra ledarskap?

Cilla Benkö har arbetat på Sveriges Radio i över 30 år och har under den tiden innehaft ett flertal chefspositioner. Hon började sin karriär på Sveriges Radio på Radiosporten och gick sedan över till Ekot som ekonomijournalist. Cilla Benkö har varit chef för Ekot samt SVT:s Aktuellt. 2016 tilldelades hon Pontus Schultz-priset för sitt ledarskap och 2017 utsågs hon som Årets Chef av tidningen Chef.

Cilla Benkö har omformat en gammal analog organisation till ett public service-företag i tiden anpassat till den digitala utvecklingen. Hur blir man en bra chef i en förändringsorganisation?

Frågan om radions betydelse som public service-företag diskuteras. Dessutom presenteras det senaste kring finansieringen av public service – avgift eller skatt? Missa inte detta.

Annika Winsth, Nordeas Chefekonom

Val i Sverige och mellan års val i USA, vad betyder det för ekonomierna?

Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister

Hållbart ledarskap

Närings- och innovationsminister sedan oktober 2014 och riksdagsledamot för Stockholms län sedan riksdagsvalet 2002.

Han var Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen från 2012 till 2014[2] och förbundsordförande för Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU) från 1999 till 2003.

Det har länge talats om möjligheten att både tjäna pengar och driva hållbara företag – men hur går det till i praktiken? Vilket ansvar har näringslivet för samhällsutvecklingen? Och hur ser i så fall en hållbar näringspolitik ut?

Hur kan företag bidra till så väl ekonomisk tillväxt som social och miljömässig hållbarhet? Kan relationen mellan näringsliv och politik utvecklas för att stärka både samhället och företagens konkurrenskraft?

Samtidigt har de senaste åren präglats av infekterade debatter mellan näringslivet och politiken om bland annat skatteparadis, vinster i välfärden och 3:12-regler. Hur påverkar det näringspolitiken när bolagen och dess ledare blir mer aktiva i samhällsfrågor?

Jonas Wiström, vd ratos

Hur skapar man ett attraktivt och lönsamt bolag?

Jonas Wiström utsågs till Årets Ledare 2016 av Affärsvärlden och sedan december 2017 är han VD för Ratos. Tidigare karriär innefattar ledande positioner inom Saab-koncernen, Sun microsystems och Prevas. Jonas mest erkända merit är hans tidigare VD-roll för teknikkonsulten ÅF. När han tog jobbet för ÅF 2002 fanns det 2 300 anställda, 2 miljarder kronor i omsättning och förluster på drygt 100 miljoner kronor. När han lämnade bolaget i slutet av 2016 hade omsättningen växt till 11 miljarder och koncernen redovisade en vinst på över 900 miljoner kronor.

 

Lisa Gunnarsson, Nordenchef LinkedIn

Vad kan vi lära oss av generation Z?

Lisa Gunnarsson är Nordenchef för LinkedIn sedan 2015, med ansvar för att definiera och implementera strategin samt att leda och bygga det nordiska LinkedIn-teamet. Hon har under sitt yrkesaktiva liv arbetat med ledarskap, försäljning och talent management.

I denna intervju får ni höra Lisa berätta om konstant lärande, ledarskap och vad vi kan lära oss av generation Z för att lyckas på framtidens arbetsmarknad.

Fredrik Lindström, Regissör och programledare

DEN MÄNSKLIGA FAKTORN - om den moderna människans livsstil, självuppfattning och teknikberoende

Komikern, författaren, regissören, programledaren och språkhistorikern Fredrik Lindström
är en av landets populäraste personer för sitt sätt att blanda humor och underhållning med folkbildning. Hans rika produktion har gett honom mängder av priser och utmärkelser.

Vesna Jovic, VD Sveriges kommuner och landsting

Offentlig sektors utmaningar och möjligheter. Vilka krav ställer det på ledarskapet?

SKL är arbetsgivare för mer än en miljon människor och därmed Sveriges största arbetsgivarorganisation.

moderator

Malou Von Sivers

moderator

Malou von Sivers är programledare, producent och vinnare av Stora Journalistpriset 2014. Hon startade Elle i Sverige, var en av dem som startade TV4, hon startade Nyhetsmorgon, Malou möter och talkshowen Malou Efter Tio. Hon har lett flera valdebatter i TV4, partiledarintervjuer och exklusiva intervjuer med några av världens kändaste personer. 2007 var hon med i Let’s Dance och 2014 tilldelades hon Lucas Bonniers Stora Journalistpris med motiveringen ”För hon aldrig slår sig till ro i soffan”.

underhållning

Vera Sky

Sångerska

Andréas Ehmke

Saxofonist

Gunn Lundemo

DJ

Framgångsrika DJ Gunn Lundemo har spelat på Sveriges bästa klubbar & är aktivt bokad världen över.
Hon är efter sina 3 år som DJ idag en av Sveriges mest bokade kvinnliga DJ’s.
Med sin mångsidiga musiksmak så erbjuder hon väl kombinerade & glädjespridande set i de flesta genrer som passar alla sammanhang & målgrupper. Variationen kan vara allt från 70s 80s 90s, kommersiellt, funky house, chill vocal deep house till minglet & elektronisk underground musik.
Hon slänger gärna in La Bomba & Macarena någon gång under kvällen när man minst anar det.

Med stående ovationer med publik upp till 4500 personer så har hon bockat av städer som Mexico City, New York, Chicago, Monaco, Berlin, Rom, Montreal, Tel Aviv & Milano för att nämna några.

program

08.00 - 09.00

Registrering och frukost

09.10 - 09.20

Välkomnandeav Malou von Sivers

09.20 - 09.50

Vesna JovicOffentlig sektors utmaningar och möjligheter. Vilka krav ställer det på ledarskapet?VD Sveriges kommuner och landsting

09.50 - 10.40

Mikael DambergHållbart ledarskapNärings- och Innovationsminister

10.40 - 11.10

Kaffe, tilltugg och mingel

11.10 - 11.40

Jonas WiströmHur skapar man ett attraktivt och lönsamt bolag?VD Ratos

11.40 - 12.10

Annika WinsthEn macroekonomisk utblickChefekonom Nordea

12.10 - 13.10

Lunch

13.10 - 13.40

Lisa GunnarssonVad kan vi lära oss av generation Z?Nordenchef LinkedIn

13.40 - 14.30

Alexander BardLedarskap i en digital och global tidsålderCyberfilosof

14.30 - 14.40

Vera Sky och Andréas EhmkeSångerska och saxofonist

14.40 - 15.10

Kaffe, tilltugg och mingel

15.10 - 15.40

Cilla BenköVad utmärker ett bra ledarskap?VD, Sveriges Radio

15.40 - 16.30

Fredrik LindströmDen mänskliga faktornRegissör och programledare

16.30 - 17.30

After Work med champagne och underhållning

LEDARSKAPSDAGEN BJUDER PÅ VERKTYG FÖR ATT NÅ RESULTAT

I denna nutid är det dags för nya utmaningar och nydanande tankegångar!

På gungbrädan väger ekonomi, effektivitet och fokusering mot fungerande familjeliv i harmoni med interaktiva individuella arbetsmetoder. Mitt emellan vilar bärigheten och värderingsklimatet i samspel med karriär- och verksamhetsmålen.

Nu är det hög tid att lyfta blicken och hitta verktygen för att bibehålla den inre kraften, er kompetenstillgång!

Hur kan vi effektivisera, fokusera och kompetensåtervinna?
Ta ledningen i att underhålla de viktiga beståndsdelar som de anställda bidrar till. Visa ansiktet klart och sant för att vara attraktiv på rekryteringens marker. Ligg i framkanten av framtidens rekrytering. Bibehåll kompetenskapitalet stabilt genom nytänkande utveckling. Hitta redskapen på ledarskapsdagarna för att fånga den nya generationens färska kunnande och arbetsformer!

Låt verksamheten hitta nya tidsvägar där ert kompetenskapital finner bärighet för balans mellan arbets- och familjeliv! Uppgradera ert tänkande och er företagskultur till en rådande, färsk och nutida era där den anställde är med och bidrar till en verksamhet som är utvecklad och aktuell!

Finn redskapen under ledarskapsdagarna!

Fresta och kittla era system för att utveckla och behålla er nytänkandeanda!

Några röster

”Stort TACK för en mycket inspirerande och energigivande dag! Klart över mina förväntningar och bättre än andra liknande arrangemang.”JAN LERNER, LERNER MANAGEMENT AB "Bra blandning av talare och teman. Hög kvalitet rakt igenom – ingen som inte höll måttet.”MAGNUS NYLANDER, VROOM STOCKHOLM AB Toppenföreläsare, toppenmat/tilltugg, toppendj, toppenlokal!”ULRIKA ELLGAARD HANSSON, BANCTEC AB ”Jag och hela teamet från Norse Hotels fann denna dag mycket inspirerande och upplyftande.”MALIN WIDMARC NILSSON, NORSE HOTELS SCANDINAVIA AB ”Suveränt upplägg och med en bra mix av talare som alla berörde. Mkt bra arrangerat i pauserna när alla skulle fika/äta etc.”ANN-CATRIN GUSTAFSON, SPECIALPEDAGOGISKA SKOLMYNDIGHETEN ”SUPER!!”CAROLINE TYSKLIND, DANDERYDS KOMMUN ”Mycket givande och inspirerande”CARIN JAKOBSON, STILLE ”Mkt bra upplägg och möten med nya människor”MARIE NILSSON, STADSBYGGNADSKONTORET ”Jag blev väldigt inspirerad av dagens föreläsare.”ANNE LENNEFALK, TELIA ”Toppenprogram”ANNELI OLIN, ACCENTURE AB

Ledarskapsdagarna Stockholm är fullt avdragbar och redovisas på 5810 Avgifter för kurser mm och 1671 Moms: Avdragsgill ingående moms. Syfte skall alltid anges och kan t.ex. vara ”Ledarskapsdagen syftar till att motivera deltagarna till att uppnå bättre resultat på arbetsplatsen men också i sina privatliv”.

Anmälan är bindande och om du blir förhindrad att komma kan du kostnadsfritt överlåta platsen till någon annan. För fullständiga villkor klicka här.

KLICKA HÄR OM NI VILL NI VARA UTSTÄLLARE PÅ ÅRETS HETASTE LEDARSKAPSDAG I STOCKHOLM

 

För ytterligare information och svar på frågor vänligen mejla info@macespeakers.se eller ring 08-22 20 10

 

MACE SPEAKERS - SKOLGATAN 5, 649 30 SPARREHOLM - 0157-30025 - INFO@MACESPEAKERS.SE

Logga in